web 2.0

maandag 22 februari 2010

Uitgelicht


Sign-leerlingen op stage bij Spieringhs Beletteringen
De afdeling Vormgeving van De Rooi Pannen leidt enthousiaste jongeren op tot professionals op het gebied van reclame, presentatie en communicatie. Een aantal van de opleidingen is specifiek gericht op de signbranche. Een mooie kans voor Spieringhs Beletteringen om kennis te maken met vakkundige jongeren en voor de leerlingen om zich verder te ontwikkelen binnen een signbedrijf met uitgebreide mogelijkheden.

Opleidingen
Bij de opleiding Medewerker Sign (niveau 2) krijgen leerlingen met name uitvoerende vaardigheden op het gebied van beletteren, graveren en lichtreclame aangeleerd. Afgestudeerden kunnen doorstromen naar de niveau 3-opleiding Allround Signmaker . Daar ontwikkelen ze vaardigheden op een hoger niveau en leren ze alle ins en outs van de bedrijfsvoering van een signbedrijf.
Sinds dit schooljaar biedt de De Rooi Pannen ook de niveau 4-opleiding Signspecialist aan. Het ontwerpen van signproducten, het begeleiden van projecten en het uitvoeren van ondernemerstaken vormen belangrijke componenten van deze opleiding.
De leerlingen krijgen volop de kans om zich te ontwikkelen. Het onderwijs wordt verzorgd door vakdocenten uit de branche en is sterk praktijkgericht. De nadruk ligt op theoretische kennis, praktische vaardigheden en een goede beroepshouding. Tijdens hun opleiding kunnen de leerlingen gebruik maken van alle benodigde materialen, gereedschappen, apparaten en software.

In de praktijk
Daarnaast vormt de beroepspraktijkvorming een onmisbaar onderdeel van de opleidingen. De vaardigheden die de leerlingen op school hebben opgedaan, kunnen ze binnen het leerbedrijf verder ontwikkelen. Ook Spieringhs Beletteringen biedt stageplaatsen aan. Om immers ook in de toekomst goed personeel te kunnen vinden, willen we er nu graag in investeren. De tijd, het geld en de energie die het intern opleiden kost, is zowel voor de leerling als voor ons bedrijf beslist de moeite waard.
In de eerste stageweek maakt de leerling kennis met alle disciplines binnen ons bedrijf, zoals montage, belettering, lichtreclame, frezen en fullcolour printen. Na deze week kiezen ze een hoofdtaak. Onder begeleiding en in hun eigen tempo kunnen ze zich vervolgens verder ontwikkelen. Degene die snel leert, krijgt de mogelijkheid om zichzelf ver en snel te ontwikkelen. Meer tijd nodig? Ook dat is geen probleem. In welke mate een stagiaire gebruik maakt van onze brede mogelijkheden, hangt af van de inzet, motivatie en vaardigheden van de leerling zelf.

Interesse in een stageplaats of in een opleiding tot signmaker? Informeer gerust bij Jasmijn (jasmijn@spieringhs.nl of bel 013 – 505 49 34) of vraag naar de mogelijkheden bij De Rooi Pannen (info.vormgeving.tilburg@derooipannen.nl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten