web 2.0

zaterdag 23 januari 2010

Zelfklevende tekstenBelettering kent veel voordelen, het is goedkoop, duurzaam en opvallend. En dat geldt zeker voor de zogenaamde zelf klevende teksten. Dit zijn computer gesneden plakletters van een dun laagje gegoten kunststof. Achterop deze kunststof folie zit de lijmlaag, en dit is samen met de toplaag dus wat een sticker maakt.

Deze folies worden op grote rollen geleverd en zijn zo in te voeren in een computergestuurde snijplotter. Deze snijplotter wordt aan de hand van een computer en software aangestuurd.
 In deze software worden afbeeldingen verwerkt die gemaakt zijn met vectoren. Dit is dus een heel ander soort plaatje als die je bijvoorbeeld tegenkomt op het internet. Deze zijn opgebouwd uit pixels. Je kan het verschil goed zien als je inzoomt op zo’n bestand. Het pixelbestand verandert in een grote ministek, maar het vectorbestand (meestal PDF) blijft gewoon scherp. Een pixelbestand kan niet verwerkt worden door de snijplotter.

Waarom is dit interessant om te weten?
Omdat als u het allemaal zelf goed kan aanleveren, de prijs omlaag gaat! Goed aanleveren = goedkoper. Heel simpel. Een auto belettering wordt daardoor voor iedereen betaalbaar.
De website Budget Beletteringen is zelfs helemaal gebaseerd op dit concept. Daar kan je een belettering aanvragen, een eigen ontwerp opsturen, en voilĂ , een belettering voor ieder budget.

Handige links:
DaFont: Een website waar allemaal gratis creatieve fonts te downloaden zijn, voor een ieder die wat verder durft te gaan dan je standaard computer fonts.

Inkscape: Dit is een gratis programma waarmee vector bestanden gemaakt kunnen worden. Site en programma helemaal in het engels.

Budget Beletteringen: Budget Beletteringen heeft voor ieder budget een passende oplossing in beletteringen. Kwaliteit voor een lage prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten